Despre voci

19 februarie 2011

Articol publicat in: Personal


Aceeasi pierdere de timp, aceeasi nimicnicie….de ce ne consumam atit de mult viata cu chestii care nu ne plac saucare nu au poate nici o importanta? Azi o sa imi pierd putin timpul scriid despre voci.

De multe ori m-am trezit vinata de oameni agresivi care nu imi dau pace. Din politete nu i-am respins. Chiar am iesit la “cafea” cu ei, chiar am stat pe telefon si le-am ascultat ineptiile, intrebarile si m-am prefacut ca ii accept, poate chiar ca imi face placere sa fiu in compania lor. Cum poti sa ii spui unuia de genul asta, “stii, n-am timp de tine!” Exista o persoana sau chiar doua care imi scriu si ma suna constant. De ceva timp nu am mai raspuns la telefon, il las sa sune pur si simplu si la emailuri nu le raspund. Nu am chiar nimic cu aceste fiinte, dar ca si intr-o relatie de iubire am nevoie de un fel de “chimie” cu cei pe care vreau sa ii am aproape, sau in inbox. Vocile celor din jurul meu as vrea sa imi faca placere.

Daca acea chimie nu exista, nu imi face placere sa ii aud, vad, comunic. Nici nu stiu daca e normal…Nu imi plac oamenii care vorbesc non stop, ma obosesc cumplit. Dar ce sa faci daca un coleg, sau chiar un amic/amica are darul asta….? Poti sa ii zici cuiva Mai taci din gura sau “Poti vorbi mai putin? ” fara sa ii ranesti destul de mult?!

Mi s-a intimplat chiar in dimineata asta. As fi vrut sa imi iau micul dejun in liniste si pace cind, am fost intrebata (ceea ce e ff politicos, ce-i drept) de un membru ff apropiat al familiei..”as putea sa ramin cu tine in timp ce maninci?” Raspunsul meu: “da, daca nu o sa vorbesti non stop”(da, uneori sunt exagerat de directa si cu cine nu ar trebui). S-a asezat linga mine si nu s-a suparat, dar nici nu a vorbit non stop.. sint sigura ca in sinea lui nu cred ca a fost prea fericit sa auda o asemenea rugaminte .

ce inseamna cind spui unui om: Poti vorbi mai putin? Exista mai multe variante, poate cavrei sa ii transmiti ca zice preamulte aberatii si nu am chef de ele, SAU poate ca este cea mai adorabila persoana dartu aio durere de cap si nuesti intr-o dispozitie prea buna, SAU pur si simpluareo voce atit de annoying ca nu ai chef saii ascult. Unii oameni au o voce atit de placuta, parca te ung la inima sa ii asculti, altii niste hiriitori care iti zgirie urechile, dublata uneorisi de agresivitate ..Cei care vorbescprea multsint si agresivi in opinia mea.

In vara lui 2006 eram intr-un colectiv nou de oameni si am fost sunata la telefon. Un coleg cu care daca schimbasem citeva scurte convesatii pina atunci si care m-a auzit vorbind la telefona concluzionat: Tu ai fi buna de linia fierbinte! Pentru prima data in viata mi-am acordat citeva clipe sa imi autoanalizez vocea!!! Si in clipade fatacred ca omul ala a exageratsi poatece voia sa zica el e ca aveam o voce probabil placuta, nesigura, vulnerabila…nu o ciritoare nesuferita si agasanta:-)

E normal sa asculti vocile oamenilor, e normal sa simti ca unii te zgirie pe urechi si ca altii sint placuti si calzi la voce? E normal sa vrei sa te inconjori de voci pozitive si sa fugi de agresivi, insistenti si de cei care trancanesc vrute si nevrute doar pentru a se face auziti?

Cit de importanta e vocea in destinul unui om? Cei care sunt atrasi de compania noastrasunt atrasi de fapt in mare partesi de vocile noastre? O voce puternica, persuasiva, sigura are clar mult mai multe sanse sa ajunga presedinte decit o voce slaba, sugrumata, ca un mieunat de pisica.Conteaza si imaginea sau daca ai o voce care spune ceva, e de ajuns..?? Cit de importanta e vocea in carierele noastre? Ca profesoara, daca nu ai o voce ferma esti distrusa! Ca doctor, daca nu esti convingator, pacientii nu o sa te creada? Ca agent marketing daca nu ai vocea mieroasa…cine o sa iti mai cumpere produsul? In general, oriunde e de lucrat cu oameni direct, avem nevoie de “vocea potrivita”

Si daca esti narcis iustin ianau si ai vocea aia fantastica, o sa ajungi cu siguranta departe in viata? Ce inseamna departe?Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X